Хумус Класичний
Легко
30 хвилин
1 порція
Інгредієнти
200 г сухого нуту | |
сіль за смаком | |
4 ст. л. тахіні | |
1 лимон | |
4 ст. л. оливкової олії | |
1 ч. л меленої зіри | |
80 г насіння кунжуту |
Харчова інформація
11г
Білки
14г
Вуглеводи
15г
Жири
6г
Волокна
234 ккал
Енергія
Приготування
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Замочіть нут в холодній воді на ніч або мінімум на 8 годин. Вода повинна бути вищою за нут на кілька сантиметрів.
- Злийте воду і добре промийте нут. Залийте його чистою водою і варіть на слабкому вогні 1,5-2 години, доки зерна не стануть м’якими. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте трохи солі.
- Добре проварений нут повинен легко розминатися при натисканні.
ТАХІНІ
- Викладіть кунжут на розігріту сковороду і смажте, періодично помішуючи, на середньому вогні до злегка золотистого кольору.
- Подрібніть остигле насіння в блендері, додайте олію і сіль, продовжуйте збивати до однорідного стану. У вас повинна вийти злегка рідкувата паста.
- У блендер викладіть тахіні, додайте сік цілого лимона, оливкову олію, сіль і зіру, злегка збийте. Збиваючи спочатку тахіні, ви робите кунжутну пасту більш кремовою. Потім по частинах додайте нут і збивайте блендером до однорідної консистенції.
- В процесі додайте трохи рідини, в якій варився нут. У вас повинна вийти густа кремова паста. Її можна підсолити за смаком.
Примітки
Ця ситна закуска користується великою популярністю серед вегетаріанців і веганів, тих, хто веде здоровий спосіб життя, дотримується правильного харчування, або посту.
Нут містить в собі рослинний білок, клітковину, залізо, кальцій і ненасичені жири.